Not known Details About Aşılama mı Tüp Bebek mi
Tüp bebek uygulamasında ilaçlarla yeterli büyüklüğe getirilen yumurtalar genellikle vajinal yolla duruma göre abdominal yolla anestezi ile sedasyon altında steril koşullarda 15 dakika suren OPU dediğimiz bir işlemle yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.Aşılama yöntemi ile tüp bebek tedavisi arasındaki en önemli farklardan biri geliştirilen yumurta sayısıdır. Hem aşılamada hem de tüp bebek tedavisine adetli başlanır.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
Yumurta hücresinin döllenme için yeterli olgunluğa ulaştığından emin olduktan sonra çatlatma iğnesi uygulanır ve yaklaşık 36 saat sonra laboratuvar ortamında seçilmiş olan kaliteli sperm hücreleri rahim içerisine transfer edilir. Bu uygulama sonucunda gerçekleşen gebelik oranı %fifteen civarındadır.
Böylelikle mesanenin dolu olması kolaylıkla sağlanır. Son derece ince bir katater kullanılarak vajenden ve rahim ağzından geçilir, rahmin endometrium tabakasına ulaşılır.
Yumurtanın uyarılmasından sonra birkaç gün ara ile ultrason muayenesi yapılır ve olgunlaşma seviyesi değerlendirilir.
Yumurtalar toplandıktan sonra laboratuvarda spermle işleme tabi tutulup embriyolar oluşturuluyor.
Tüp bebek tedavisi ile aşılama tedavileri aynı tedaviler değildir. Halk arasında bazı durumlarda birbirine karıştırılabilen tedavi yöntemleri PCOS olsalar da tamamıyla aynı detayları kapsamazlar.
Ancak Kanada'nın Western Ontario Üniversitesi'nden yapılan araştırmalar, rahim içi aşılama yönteminin forty'lı yaşların başındaki kadınlar için de etkili olabileceğini gösteriyor.
Bu teknikte olgunlaşmış olan yumurtalar ile sağlıklı olan sperm hücreleri uygun koşullarda bir araya konur ve PCOS bu sayede döllenmenin meydana gelmesi sağlanır.
Döllenme işlemi başarılı olduğu takdirde, embriyoların oluşumu ve gelişimi için uygun bir ortam oluşturulur.
Yumurta geliştirme aşamasında, kadın hastaya yumurtalarının gelişimini desteklemek için hormonal ilaçlar verilir. Bu ilaçlar yumurtalıkları uyararak birden fazla yumurta gelişimini sağlar.
İlaç kullanımı devam ederken bir yandan da yumurtaların gelişimi takip edilir. Yumurtaların best olgunluğa erişip erişmediği ultrason ile rahatlıkla takip edilebiliyor ve bu takip aşaması kadın için zorlayıcı olmuyor.
Transfer aşamasının tamamlanmasının ardından sağlıklı embriyo implantasyonunun six gün ile 10 gün arasında değişen bir sürede gerçekleşebildiğini söyleyebiliriz.
Daha sonra erkekten elde edilen sperm hücreleri laboratuvar ortamında yıkanarak en kaliteli sperm hücreleri toplanır.